Klubíčko Vojkovice

Byli jsme pozváni na přátelské setkání s rodiči a jejich dětmi do Vojkovic u Mělníka. Jednalo se o skupinu 11-ti dětí a 9-ti rodičů. Sešli jsme s v krásném prostředí zrekonstruovaného objektu v místnosti, která dříve sloužila jako knihovna. Dnes slouží dětem a rodičům jako kulturně společenské centrum – Klubíčko Vojkovice. Okolní prostředí (lesy, louky) přímo vybízelo k radovánkám venku, jen kdyby nebyla ta zima! 🙂

Přáním organizátorky Markéty Remšíkové bylo, abychom zapojili všechny přítomné do Spontánního bubnování, tance a zpěvu.

Náš program začal sólovým vystoupením naší orientální tanečnice Lamis, která předvedla tanec se šavlí. Pak následovalo představení skupiny a pustili jsme se do společného Spontánního bubnování ®. Následně jsme všem rozdali orientální šátky. Děti i maminky si mohly za doprovodu živé hudby vyzkoušet některé orientální krokové variace pod vedením naší tanečnice. Vzájemné povzbuzování se hlasitým zpěvem spontánních písní a volání hejhej dodalo celému počínání naprosto jedinečnou atmosféru.

Poslední půlhodinu jsme věnovali kruhovým tancům pod vedením hostující Dany Jirkalové. Kruhové tance spojují v sobě jednoduché kroky, líbivé melodie a slova písní, která mají vždy silnou tradici v naší minulosti.

Náš program trval s malými přestávkami na občerstvení dětí celé dvě hodiny. Všichni jsme si to moc hezky užívali. Bylo vidět, že se všichni dobře baví.

S Markétou jsme se shodli, že toto setkání musíme v létě zopakovat a pozvat i ty, kteří se na poslední chvíli omluvili pro nemoc. Za Hudebně taneční skupinu Sueneé se jako již tradičně loučí Sueneé a jeho spolutvůrci dnešního odpoledne: Lamis (Uršula), Dana a šamanka Ewa.

Galerie fotek Klubíčko Vojkovice.

Za pořízení fotek děkujeme Hance Janouškové!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Spontánní bubnování®

Česky English